Сметките на държавната фирма Булгаргаз се оказаха блокирани, след като гражданското

...
Сметките на държавната фирма Булгаргаз се оказаха блокирани, след като гражданското
Коментари Харесай

Съдебен изпълнител блокира сметки на "Булгаргаз" по искане на БОЕЦ

Сметките на държавната фирма  " Булгаргаз " се оказаха блокирани, откакто гражданското съдружие БОЕЦ завоюва дело против нея в навечерието на Нова година. 

" През декември 2022 г. осъдихме БУЛГАРГАЗ поради отказа да ни отговори какви договаряния води с ГАЗПРОМ и за какво се тиражират изказвания, че руснаците щели осъдят България, задето не иска да заплаща газа в рубли ", изясни ръководителят на БОЕЦ Георги Георгиев. 

 

На 29 декември представители на организацията са връчили на главния правист на газовото дружество копие от правосъдното решение и към този момент тече 14-дневен период, в който " Булгаргаз " би трябвало да показа информацията, поискана по реда на ЗДОИ (Закона за достъп до социална информация).

Междувременно на 4 януари от БОЕЦ са се снабдили и с изпълнителен лист за разноските по спечеленото дело срещу " Булгаргаз " и на 4 януари частен правосъден реализатор е наложил запор на банковите сметки на газовото дружество. 

" Докато министрите на Радев ни облъчваха и манипулираха с неистини и внушения по какъв начин ГАЗПРОМ ще осъди БУЛГАРГАЗ, БОЕЦ взе, че осъди БУЛГАРГАЗ!  Сега очакваме да получим изисканата информация за подмолните сделки с Кремъл ", изясни Георги Георгиев. Той отбелязва и позитивна трансформация в държанието на чиновниците на " Булгаргаз ".

" При предходното ни влизане в " Булгаргаз " бяхме посрещнати враждебно и с експанзия. Сега всички бяха доста деликатни и ни одобриха неотложно. Пример за възпитателния резултат, който БОЕЦ реализираме върху държавните администрации и чиновници с нашите дейности, акции и митинги. Никой не може да се отнася неуважително с  жителите ", разяснява Георгиев. Той дефинира неоправдателната присъда против " Булгаргаз " е като изключително значим триумф и изяснява за какво:

" Те отричаха, че са длъжен по ЗДОИ индивид и отказваха да дават каквато и да е информация от публично значение. Сега тази омерта е счупена и този казус дава опция на всеки да изисква и получи информация освен от " Булгаргаз ", а и от всички държавни сдружения с сходен статут – " Булгартрансгаз ", НЕК, БЕХ и т. н.



 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР